Kenmerken

Een relatie kent vele vormen. Zo heb je natuurlijk de liefdesrelatie. Maar er is ook de ouder-kindrelatie of de broer-zusrelatie. In principe kan huiselijk geweld in elke vorm van relatie voorkomen. Alleen herken je het vaak niet. In veel gevallen accepteer je het onder het mom van: “Het zal wel zo horen...” of de alombekende: “Ik zal het wel verdient hebben...”

Het zijn vaak kleine, in jouw eigen ogen, onbenullige dingen, waaraan je kunt herkennen dat je relatie niet zo gelijkwaardig is als deze zou  moeten zijn. Dat je niet het respect krijgt wat je eigenlijk verdient.

Ik heb getracht een aantal “lijstjes” op te stellen, met behulp van het internet, met de kenmerken van de verschillende vormen van huiselijk geweld.
In veel gevallen is het lezen van de kenmerken, dat gene wat je nodig hebt om te beseffen dat het niet zo hoort en dat je dit niet verdient!

Waarschijnlijk is het feit dat je op deze site terecht bent gekomen ook al een klein teken dat je zelf het gevoel hebt dat er iets niet helemaal lekker gaat. Maar wat het nu precies is?

Ik heb de lijstjes onderverdeeld in de 3 vormen van huiselijk geweld:

Geestelijk Geweld en Geestelijke Mishandeling

Lichamelijk Geweld

Seksueel Geweld